Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Irene Smolders January 29, 2020 701 keer bekeken 4 comments

Heb jij beginnende plannen om jullie schoolplein groener te maken? En vraag je je af of je in aanmerking komt voor de subsidie vanuit provincie Gelderland? Je kunt een snelle voorcheck laten doen door een mail te sturen aan groeneschoolpleinen@gelderland.nl . Beschrijf in je mail kort hoe grijs of groen je plein nu is, en wat jullie plannen zijn om het groen(er) te maken. Je krijgt dan snel (binnen een week) bericht of je in aanmerking komt. Als je nog niet in aanmerking komt geven we tips hoe je wel in aanmerking kunt komen.

4  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Bert van Gorkum February 05, 2020

Ik woon al een jaar op 20 in Arnhem en sinds kort woon ik samen met mijn vriendin en onze 2 kinderen in de wijk Plattenburg. Onze dochter breng ik 2 dagen per week 's ochtends naar school (Jozef Sartoschool). Het schoolplein komt echt uit 1980 en is supergrijs. Ik heb geen fantastisch groen plan, zit niet in de ouderraad, maar vind wel dat deze school in aanmerking komt voor een 'groene' opfrisbeurt. Ook ben ik niet vies van zelf de handen uit de mouwen steken, maar dat schoolplein heeft wel een update nodig!

Met vriendelijke groet,
Bert van Gorkum

Irene Smolders February 05, 2020

Hallo Bert,
Dank voor je reactie! Het klinkt inderdaad als een plein dat wel wat groener en gevarieerder mag, goed dat jij al aangeeft dat je dat zou willen. Misschien ken je iemand die wel in de ouderraad zit en die het idee kan inbrengen? Of kun jij of je dochter het bij de medewerkers van de school eens aankaarten? Op dit forum, onder 'tips&tricks' vind je veel nuttige info voor als jullie het plein echt eens willen aanpakken.

Linda IJmker February 05, 2020

Hoi Bert,
Het initiatief voor een groener plein kan op allerlei manieren beginnen. maar de eerste stap is medestanders vinden! Praat er eens over met de schooldirecteur. Hoort zij/hij dit vaker? Zijn er verbouwingsplannen? Zijn er wensen of zorgen mbt de buitenruimte? Draagt het plein bij aan de kernwaarden van de school? Ken je een leerkracht die dol is op het geven van natuurles, opkweken plantjes ed? Dat is een potentiele enthousiasteling. En idd zoals Irene zegt, praat met een ouder die wel in de ouderraad zit. In het begin stadium hoef je nog niks formeel op de agenda te zetten, geen concreet plan te hebben. Alleen beetje uitvogelen hoe de wind waait bij jullie op school. Is er enthousiastme? Of zijn er zorgen (financien, tijd, menskracht, veiligheid ed) Heb je een groepje medestanders gevonden die enthousiast zijn? Kijk dan bij de tips&tricks van de startfase hoe je van daaruit verder gaat.

Natuurcentrum Arnhem- Geert Koning, adviseur groen February 12, 2020

Dag Bert, wat goed dat je je gedachten deelt. En fijn dat het ook jou opvalt dat een stenen schoolplein niet meer van deze tijd is en er zoveel veel mooiers voor de ontwikkeling van de kinderen gedaan kan worden door het in te richten als groen schoolplein. Jozef Sarto vindt dat zeker ook. Een actieve projectgroep is er al mee bezig. Vraag maar eens na bij de directeur van de school, Ingrid. Vanuit Natuurcentrum Arnhem help en begeleid ik basisscholen in Arnhem in onder andere de oriƫntatie, aanpak, processtappen, wensen vanuit de kinderen en leerkrachten, inrichting, subsidiemogelijkheden. Ook Jozef Sarto ondersteun ik, net als diverse andere scholen in deze mooie stad. Arnhemse scholen kunnen kosteloos bij ons terecht!

Cookie settings