Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

grasveld wordt schooltuin

Eveline van Oudbroekhuizen January 09, 2020 135 keer bekeken 2 comments

Een school in Ede heeft een heel enthousiast plan voor het aanleggen van een schooltuin met moestuinbakken en fruitstruiken. Inculief composthoop, regenwatertonnen en bijenhotel. Het plan is gemaakt met team en leerlingen en goed doordacht. Alleen: er gaan geen tegels uit, want het is nu een grasveld. De rest van het schoolplein is al groen en het is lastig elders tegels te verwijderen. Kan de school toch in aanmerking komen voor de groene schoolpleinsubsidie?

2  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Irene Smolders January 10, 2020

Hallo Eveline. Dank voor je vraag! Of de school in aanmerking komt voor subsidie is in dit geval o.a. afhankelijk van hoe het schoolplein er nu uitziet. Je zegt dat het lastig is om toch tegels te verwijderen. Hoe groen is het plein nu? Je kunt mij per mail een foto sturen van het plein of de naam van de school mailen (dan kan ik op een luchtfoto kijken hoe groen/grijs het is). Je kunt me mailen op i.smolders@gelderland.nl

Linda IJmker January 13, 2020

Gras is wel groen maar weinig divers. Dus als je het hebt over versterken van biodiversiteit kan het plan wel een verbetering zijn t.o.v de huidige situatie. Ik ben benieuwd wat de beoordeling gaat zijn en blijf de discussie volgen.

Cookie settings