Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

welke bedrijven voor grondboring en voor plaatsing waterpomp, omgeving Wageningen?

Margot Poolman March 20, 2019 421 keer bekeken 3 comments

Op ons nieuwe groene schoolplein bij een basisschool in Wageningen komt straks ook een waterspeelplaats met waterpomp. Voor die waterpomp moet een pulsput geboord worden en daarvoor ben ik op zoek naar een daarin gespecialiseerd bedrijf. Bij voorkeur een bedrijf dat ook de waterput erbij kan installeren. Ik heb gezocht op internet maar kan moeilijk informatie vinden over bedrijven die deze werkzaamheden verrichten. De waterpomp die wij op het oog hebben wordt geleverd zonder plaatsing.

Er zijn al genoeg speelplaatsen met waterpomp aangelegd in de omgeving en er zijn vast wel mensen die hier ervaringen mee hebben of tips voor hebben. Dus een oproep voor tips welke bedrijven hierin expertise hebben in grondboring voor en installatie van een waterpomp op een groen schoolplein.

3  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Linda IJmker March 20, 2019

Dank voor je vraag Margot! Ik vraag even bij mijn Wageningse contacten of ze je kunnen helpen en anders ben ik benieuwd of iemand anders op het forum hier goede ervaringen mee heeft. Ik vond wel een interessante blog van springzaad over de do's en don't van waterpompen, maar daar staan geen referenties bij van bedrijven die het kunnen aanleggen. https://speelnatuur.wordpress.com/2011/09/01/pret-met-de-pomp/

Joanne Malotaux April 05, 2019

Dag Margot,
Heb je toevallig al meer informatie over bedrijven in de buurt? Wij zouden misschien in onze tuin (ook in Wageningen) ook een pomp willen laten slaan, dus ik ben benieuwd of jij al meer weet!

Groet,
Joanne

Margot Poolman April 09, 2019

Voor de type waterpomp zijn er twee waterpompen die ons zijn aangeraden als goede, handzame maar vooral ook robuuste pompen die zeer geschikt zijn voor waterspeelplaatsen voor kinderen. Dat zijn de pompen van de merken Mh20 en SWN80.
Voor het slaan van een pulsput kan navraag gedaan worden bij bedrijven die beregeningspompen plaatsen of bedrijven die bronbemaling aanleggen. Via het bedrijf waar je de waterpomp besteld kunnen ze doorgaans ook wel vertellen welke bedrijven de put kunnen slaan.

Cookie settings