Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

De 4e voorwaarde: Er moeten buitenlessen kunnen worden gegeven. Wat hebben jullie hierbij voor ogen?

Ge Huisman November 26, 2018 584 keer bekeken 2 comments

Beste mensen,

Vorig schooljaar hebben wij een deel van het schoolplein aangepakt, door de stoeptegels er uit te halen en te vervangen voor een "groene" speelplek voor de kinderen. (Door "Weer naar buiten" en met hulp van ouders en kinderen).

Ook hebben we meegedaan aan de bloomplantdag en veel nieuwe struiken en bomen aangeplant met de kinderen. 

We willen graag het schoolplein uitbreiden met een speeltoestel bestaande uit natuurlijk materiaal. ( boomstammen). Loopbrug? 

Kunnen we hier ook subsidie voor aanvragen? 

 

Met vriendelijke groet. 

 

2  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Irene Smolders December 04, 2018

Beste Ge, bedankt voor je vraag. Wat zijn jullie al goed bezig, dat is erg fijn om te horen! Eerst op de vraag in de titel: de buitenlessen mogen alles zijn wat de school maar wil, het mag bijvoorbeeld een biologieles zijn (planten en dieren bekijken), een gymles of een rekenles, als het maar buiten is. Op je tweede vraag: als er voor de uitbreiding van jullie groene schoolplein verharding wordt weggehaald kun je hier inderdaad subsidie voor aanvragen. Als er geen verharding wordt verwijderd kan het helaas niet. In dat geval wil ik je wel wijzen op andere mogelijkheden voor subsidie, kijk op het forum onder 'subsidiemogelijkheden'.

Linda IJmker December 05, 2018

We hebben wat tips op een rij gezet over het geven van buitenles. https://natuurenlandschap.gelderland.nl/groene+schoolpleinen/tipstricks/1199232.aspx?t=Buitenles
Misschien geeft dat ook nog wat inspiratie? We geven ook een paar voorbeelden hoe je je groene plein kunt gebruiken voor taal en rekenen.

Cookie settings