Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

Duurzaamheid

Jos van den Mosselaar November 23, 2018 508 keer bekeken 1 comments

Is het aan te bevelen om de plannen te laten toetsen op het terrein van duurzaamheid. Mede vanwege de extra publiciteit die zal fungeren als aanjager zou b.v. Nl Greenlabel, Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing hierin een rol kunnen spelen. Enerzijds dus om die duurzaamheid in het plan te bewerkstellingen en anderzijds voor de nodige publiciteit rondom dit onderwerp waardoor meer scholen aan het project zullen deelnemen.

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Linda IJmker December 03, 2018

Duurzaamheid is een breed begrip maar de plannen moeten voldoen aan "natuurlijke elementen en beplanting (..) en een deel van de bestrating wordt vervangen door een waterdoorlatende ondergrond". De focus ligt dus op biodiversiteit en klimaatadaptatie. Verder vragen we scholen hoe zij gebruik gaan maken van het nieuwe plein voor buitenles. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor kinderen om te leren van en zorg te dragen voor de natuur.

Elk plein biedt andere mogelijkheden daarom hebben we tips & tricks over natuurlijk en duurzaam ontwerpen verzameld. zie: https://natuurenlandschap.gelderland.nl/groene+schoolpleinen/tipstricks/1199193.aspx?t=Natuurlijk+%26amp%3b+duurzaam+ontwerpen+.
Als je aanvullingen hierop hebt, hoor ik het graag! Mooie tip ook over NL Greenlabel. Dank je wel!

Cookie settings