Crowdfunding groene schoolpleinen

268 keer bekeken

Voor een groen schoolplein moeten scholen zelf ook vaak een flink bedrag inleggen. Om daarbij te helpen heeft de provincie, naast de subsidieregeling, ook een crowdfundingplatform voor groene schoolpleinen opgericht. Dit platform is makkelijk, veilig en de opbrengsten belanden 100% bij de scholen!

De provincie draagt de kosten van het crowdfundingplatform voor groene scholen, zodat de opbrengsten volledig naar de scholen gaat.

Met acties op dit fondsenwervingsplatform kunnen scholen makkelijker meer donateurs bereiken. Alle pagina’s en acties van scholen staan overzichtelijk bij elkaar. Zo kunnen scholen eenvoudig inspiratie opdoen bij andere scholen. Werken via deze door de provincie ondersteunde site is bovendien veilig. De donaties komen binnen op een derdengeldenrekening en maandelijks worden de opgehaalde donaties overgemaakt aan de scholen.

 

Eigen webpagina voor je school

Je kan voor jouw school een eigen crowdfunding pagina aanmaken op de site. Daarop licht je de plannen voor het groene schoolplein toe. Een pagina met een paar mooie foto’s, aansprekende teksten en een goede motivering zorgt voor meer donaties.

Stel een streefbedrag in op het bedrag dat je hoopt binnen te halen met de crowdfunding. Elke donatie die binnenkomt wordt op de teller van jouw pagina bijgehouden.

 

Acties starten met een klas of groep

Als een school een eigen crowdfunding pagina heeft aangemaakt, kunnen er ook acties gestart worden door bijvoorbeeld één of meerdere klassen, de leerkrachten of een andere groep. Met aansprekende of originele acties is het vaak makkelijker om geld in te zamelen, dan met alleen een algemene schoolpagina.

Verzin daarvoor een actie die zo dicht mogelijk bij de eigen interesses en talenten ligt. Gebruik je creativiteit! Een actie kan vele verschillende vormen hebben. Op de website is een presentatie geplaatst, die gebruikt kan worden in de klassen. Hierin wordt een korte uitleg gegeven aan kinderen wat crowdfunding is met leuke aansprekende voorbeelden, wordt ingegaan op de verschillende type acties en hoe je een actie vervolgens uitwerkt en deelt.

Op de site kan je vervolgens een mooie actiepagina aanmaken, die je vervolgens breed onder de aandacht brengt en promoot. De actiepagina is heel eenvoudig te delen via social media waardoor je zonder veel moeite veel mensen bereikt.

 

Doneren is heel eenvoudig en de opbrengst gaat naar de school

Via de doneerbutton kan men een bijdrage toekennen aan jouw actie of school. Doneren gaat heel eenvoudig via iDEAL of een andere betaalmethode. Dit is makkelijk voor de donateur, maar heeft ook als bijkomend voordeel dat de kinderen niet meer met contant geld over straat hoeven.

De donateurs kunnen kiezen of zij hun naam wel of niet op de site willen laten vermelden. De hoogtes van de donaties worden niet per donateur op de site vermeld, zodat iedereen zelf zonder bezwaar de keuze kan maken welk bedrag hij of zij wil doneren.

 

Maandelijkse uitbetaling donatie inkomsten

De bijdragen van de donateurs worden op een derdengelden rekening gestort die is opgericht door Kentaa. Kentaa keert binnen vier weken na afloop van een maand de inkomsten uit de online donaties uit aan de betreffende school.

Images

Added files

Twitter

Cookie settings