Gemeente Wageningen

500 keer bekeken

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden van de provincie Gelderland, andere overheden en fondsen?  Filter op tag en selecteer jouw gemeente. Zo vind je alleen die subsdieregelingen die voor jouw regio gelden. 

Alle Wageningse scholen kunnen een bijdrage van maximaal vijfduizend euro krijgen om hun schoolplein 'groener' te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het planten van bomen en struiken, het aanleggen van een waterspeelplaats of een moestuin.

Een groen schoolplein maakt het spelen voor kinderen veel uitdagender en kinderen komen zo meer in aanraking met natuur. Veel schoolpleinen zijn openbaar toegankelijk, dus ook voor de kinderen uit de buurt biedt dit extra speelplezier. Een ander voordeel is dat tijdens warme dagen, een groen  schoolplein verkoeling geeft. Ook kan het regenwater beter opgevangen worden omdat er minder tegels zijn.   

Wethouder Dennis Gudden: “In het Groenbeleidsplan van de gemeente hebben we groene schoolpleinen als speerpunt opgenomen. Niet alleen omdat dit goed is voor natuur en klimaat, maar juist ook voor kinderen. Veel scholen zijn al goed bezig, maar lopen tegen hoge kosten aan. Daarom willen we ze graag een duwtje in de rug geven.”

Het Groene Wiel kan de scholen ondersteunen met de aanvraag en de plannen voor vergroening van de schoolpleinen. Alle scholen in Wageningen krijgen binnenkort een brief met meer informatie en de voorwaarden.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen