Waterschap Rivierenland

1123 keer bekeken

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden van de provincie Gelderland, andere overheden en fondsen?  Filter op tag en selecteer jouw gemeente. Zo vind je alleen die subsdieregelingen die voor jouw regio gelden. 

Ligt jouw school in het werkgebied van het Waterschap Rivierenland en ga je aan de slag met het vergroenen van je schoolplein? Dan kun wellicht ook subsidie aanvragen bij het Waterschap. Kijk of je in aanmerking komt.

Logo Waterschap rivierenland

Hoosbuien en extreem warme dagen. Ze komen steeds vaker voor. Met elkaar kunnen we voorkomen dat we wateroverlast of last van de hitte krijgen: bijvoorbeeld door onze omgeving groener en schaduwrijker te maken. Bij het vergroenen van een school is het aspect (regen)water een belangrijk onderdeel, want alle scholen kunnen afgekoppeld worden van het riool en het groen heeft regenwater nodig. Dit doe je door tegels te vervangen door struiken en bomen en het regenwater goed in de bodem te laten zakken. Het groen op het schoolplein zorgt voor verkoeling op warme dagen. 

Subsidie

Ligt jouw school in het werkgebied van het Waterschap Rivierenland en ga je aan de slag met het vergroenen van het schoolplein. Dan kun ook subsidie aanvragen bij het Waterschap Rivierenland. Kijk of je in aanmerking komt en ga aan de slag via www.hohohoosbui.nl of mail naar klimaatactief@wsrl.nl

Lespakketten

Daarnaast heeft het waterschap Rivierenland nog lessen voor scholen over water-educatie op hun website.  Er worden mogelijk in de toekomst meer lespakketten specifiek over klimaat door het Waterschap aangeboden.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen