Jong Leren Eten Gelderland - Lekker naar buiten! subsidie

1164 keer bekeken

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden van de provincie Gelderland, andere overheden en fondsen?  Filter op tag en selecteer jouw gemeente. Zo vind je alleen die subsdieregelingen die voor jouw regio gelden. 

Jong Leren Eten is een programma waarin provincies, onderwijs, maatschappelijke organisaties en het rijk samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel.

Logo Jong Leren Eten GelderlandJong Leren Eten zet het ‘ervarend leren’ centraal: zelf tuinieren, oogsten, proeven, koken en gaan kijken bij de boer. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten

Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren/groene schoolpleinen, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding.

De Subsidieronde Jong Leren Eten – Lekker naar buiten! 2019 – 2020 voor PO, VO en MBO is geslotenWe verwachten in mei/juni 2020 een aankondiging voor het vervolg hierop in het nieuwe schooljaar 2020 – 2021.

Voor de Kinderopvang zijn er nog wel mogelijkheden.

Een schoollocatie kan in totaal tot €2.000 aanvragen. Er zijn maximumbedragen per klas. Voor moestuinieren is het maximumbedrag per klas €500, voor koken €550 en voor een excursie of gastles op het gebied van voeding €450. Een school met veel locaties kan voor de klassen van maximaal vijf locaties subsidie aanvragen, dus tot een totaal van €10.000. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Dit jaar wordt gewerkt met een vorm van selectie (dus géén stress met wie ’t eerst komt, ’t eerst maalt).  Meer informatie op de website van Jong Leren Eten.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen