Provincie Gelderland

3468 keer bekeken

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden van de provincie Gelderland, andere overheden en fondsen?  Filter op tag en selecteer jouw gemeente. Zo vind je alleen die subsdieregelingen die voor jouw regio gelden. 

Werk je op een basisschool of in het voortgezet onderwijs en wil je aan de slag met het vergroenen van je schoolplein? Dan kun je bij de provincie Gelderland een subsidieaanvraag indienen voor een subsidie tot een maximum van € 17.500 per schoolplein.

Logo Provincie Gelderland

 

 

 

Het aan te leggen schoolplein moet in ieder geval:

  • Bestaan uit natuurlijke elementen en beplanting.
  • Moet een deel van de bestrating worden vervangen door een waterdoorlatende ondergrond.
  • Ontworpen zijn in samenwerking met leerlingen en docenten.
  • Een mogelijkheid bieden om buitenlessen te kunnen geven.

Verder vinden we het belangrijk dat de scholen aangeven hoe het groene schoolplein een verbetering is voor planten en dieren, hoe het gebruikt wordt om buitenlessen te geven en hoe ze het groene schoolplein gaan beheren.

Meer info:

  • In dit document staan alle subsidievoorwaarden met een toelichting. 
  • In dit document vind je een voorbeeld van het aanvraagformulier, zodat je weet welke vragen je in de aanvraag moet beantwoorden.  
  • In dit document vind je een checklist welke bijlagen je wel en niet moet insturen bij je aanvraag.
  • Sinds 1 november heb je e-Herkenning nodig om een aanvraag bij de provincie te kunnen doen. Op deze webpagina lees je daar meer over. 

Direct aanvragen

Ga naar de subsidiepagina Groene schoolpleinen van de provincie Gelderland. Hier vind je meer informatie en de link naar het subsidieportaal voor het indienen van je aanvraag. 

Heb je vragen over het indienen van je aanvraag. Stel ze op het forum

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Heb jij beginnende plannen om jullie schoolplein groener te maken? En vraag je je af of je in aanmerking komt voor de subsidie vanuit provincie Gelderland? Je kunt een snelle voorcheck laten doen door een mail te sturen aan groeneschoolpleinen@gelderland.nl . Beschrijf in je mail kort hoe grijs of groen je plein nu is, en wat jullie plannen zijn om het groen(er) te maken. Je krijgt dan snel (binnen een week) bericht of je in aanmerking komt. Als je nog niet in aanmerking komt geven we tips hoe je wel in aanmerking kunt komen.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen