Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

Thema "De toekomst van Gelderland"

Margriet Hendricksen-Menting April 25, 2017 3513 keer bekeken 4 comments

Hoe denk jij dat ons landschap eruit ziet over tien jaar? Is er meer recreatie in onze natuur of verplaatst dit zich naar de steden? Of denk je dat alles volgebouwd staat over tien jaar?

We zien je reactie graag


 

4  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Pauljan Kuijper April 26, 2017

Ik ben benieuwd welke impact de ontwikkelingen in de landbouw (o.a. schaalvergroting en afname aantal boeren) kan hebben. En hoe het staat met dit plan: https://www.bnr.nl/nieuws/binnenland/10312487/100-000-hectare-bos-erbij-om-co2-op-te-vangen

Bessel May 02, 2017

Ik ben er van overtuigd dat er over 10 jaar nog meer groen heeft moeten wijken voor nog meer asfalt. Je merkt nu al dat begrippen als Natura 2000 , Stilte gebieden etc. geen enkele bescherming genieten. Zie ook hoe het is gegaan met de plannen voor een ecologische hoofdstructuur.

nico vlasveld May 03, 2017

Hangt er vanaf hoe de recreatie zich ontwikkelt. Je ziet nu dat jongeren over het algemeen weinig interesse in natuur hebben en dat hun recreatieve invulling zich binnen en in de steden afspeelt. Ook voor vrijwillige activiteiten in en voor de natuur zijn over het algemeen minder jongeren te porren. Grote uitdaging de komende 10 jaar is: hoe betrekken we jongeren actief bij natuur en landschap.

Francien Rademaker May 04, 2017

Ik hoop dat 'we' de komende 10 jaar veel meer aandacht hebben voor de KWALITEIT van de ruimte om ons heen. De kwaliteit van natuur, van openbare ruimte, van bedrijventerreinen, van het buitengebied en van woonwijken. Meer hoogbouw in wijken met veel 'wild' stadsgroen voor kinderen, verkeersluwe binnensteden, duurzame bedrijventerreinen ipv aaneenrijging van stalen boxen, buitengebied met heggen, natuurlijke akkerranden en oevers die niet kaalgeschoren zijn, groene uitloopgebieden tussen steden en stadswijken, maar ook stiltegebieden en natuurgebieden die minder toegankelijk zijn voor mensen en die het domen zijn van dieren en planten.
En trouwens, een landschap is niet alleen iets wat je ZIET, maar ook wat je HOORT en RUIKT. Landschap = waarneming. Aandacht voor geluid(sbelasting) en luchtkwaliteit hoort er ook bij.