Natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving
Natuur en landschap

Mijn achterban

Margriet Hendricksen-Menting 24-04-2017 3907 keer bekeken 2 reacties

Ik heb aan mijn achterban /thuisfront gevraagd welk beeld zij hebben bij het woord natuur. Voor mijn achterban/thuisfront is natuur vooral:

- vogels in de tuin

- frisse buitenlucht (en dat mag ook best de geur van het gieren in de omgeving zijn)

- groene omgeving

- wandelmogelijkheden

- bijen en vlinders en bloemen

Natuur is bedoeld om ervan te genieten, deze opmerking werd het meest gebruikt. En daar ben ik het van harte mee eens. :)

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
René 28-04-17 om 19:01

Met "natuur is bedoeld om van te genieten" doe je de natuur te kort.
Helaas is door deze menselijke kortzichtigheid veel van deze biodiversiteit verloren te gaan.
Het gaat niet alleen om "mooi" landschap of de belevingswaarde. De mens heeft niet het alleenrecht, maar de dieren en planten moeten er in kunnen leven. Helaas is door ingrijpen van de mens 85% van flora en fauna verloren gegaan en steeds meer monocultuur ontstaan. Zelfs in bermen en sloten. Door te zorgen voor meer biodiversiteit en het verbinden van netwerken kun je de leefruimte voor plant en dier uitbreiden en zorgen dat er weer meer beschermd wordt.
Het belangrijkste punt vind ik daarom "beschermen". Niet alleen vanuit de mens geredeneerd, maar ook zorgdragen voor de bewoners van deze natuur. Dat vergt "omdenken."

Francien Rademaker 01-05-17 om 11:47

Haha je bent wel streng René! Je kan ook zeggen: om ook op lange termijn te kunnen genieten van de wereld om ons heen moeten we natuur niet alleen als consumptie-artikel beschouwen. Met genieten is niets mis, in tegendeel. Maar dat alleen is niet genoeg. Of ben ik nu te mild ;)) ??