Forum natuur en landschapPraat mee over groen in je leefomgeving

Idylle: bloemen voor vlinders, bijen en mensen

ProfielfotoKars Veling 30-11-2016 2 reacties

Een stuk gazon in je wijk waarop nooit wordt gevoetbald? Een gedeelte van het park dat nu alleen maar groen is? Op deze plekken kunnen bloemen komen voor vlinders, bijen en mensen. Binnen het project Idylle, dat De Vlinderstichting en de NBV de afgelopen 3 jaar hebben uitgevoerd gesteund door de Postcodeloterij, zijn al meer dan 40 van die bloemrijke plekken aangelegd, veel daarvan in stedelijk gebied. Samen met omwonenden, IVN en KNNVgroepen en andere natuurliefhebbers zijn deze plekken gemaakt, soms door een ander beheer, maar vaak ook door in te zaaien.

Dat gebeurt niet met een uitheems carnavalsmengsel (goedkoop en erg kleurrijk), maar met meerjarige inheemse streekeigen planten. Juist met inheemse planten lever je een bijdrage, niet alleen aan voedsel, maar ook aan voortplantingsmogelijkheden voor vlinders en bijen. Misschien iets minder uitbundig gekleurd, maar wel duurzaam en over jaren nog steeds kleurig grasland. Samen met enthousiaste mensen willen we ook in Gelderland van die idylles realiseren. We gunnen iedere gemeente minimaal 1 idylle! Voor meer info stuur een mailtje.

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

René van Eijden 30-11-16 om 8:45

Kars wat een inspirerend verhaal ik hoop dat veel Gelderlanders jouw oproep om een idylle te realiseren gaat oppakken

Irene Smolders 01-12-16 om 8:16

Geweldig initiatief Kars! Ik weet in mijn wijk zo al wel een paar van die ongebruikte plekjes te liggen. Dit is een goed agendapunt voor een volgende bijeenkomst van onze wijkraad!